News Flash:

Cum se face aluatul dulce de tarta (pate sucree)

25 Ianuarie 2013
2254 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g de faina alba
1 ou batut usor
115 g unt nesarat, la temperatura camerei
50 g zahar
un praf de sare
tava de tarta cu baza/ pereti detasabili cu diame\trul de 24-26cm
 
Mod de preparare:


Pentru ca untul este moale in coparatie cu cel de la aluatul precedent poti lucra si cu un mixer, la viteza mica. Bate zaharul cu untul pana cand zaharul se topeste. Adauga oul, continuand sa mixezi. Incorporeaza faina si cand se formeaza grauncioarele de aluat te poti opri. Aduna tot aluatul din bol, pune-l in folie de plastic si tine-l la frigider timp de 30 de minute. Pentru ca e un aluat mai lipicios si mai sfaramicios ca pâte brisée, pe acesta il poti intinde direct cu mana in tava. Niveleaza-l bine, astfel incat sa fie distribuit uniform. Ca sa iti fie mai usor, unge tava cu unt sau ulei de gatit. Rupe marginile care atarna peste tava sau taie-le cu un cutit. Inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita si pune-l din nou la frigider, macar 15-20 de minute, inainte sa il coci in orb.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina alba unt nesarat zahar frigider
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1844 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026706 (s)