News Flash:

Cum se fac taiteii de casa

8 Noiembrie 2016
1399 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina
2 oua
1 lingura ulei de masline extravirgin
100 ml apa
1 lingurita de sare

Mod de preparare:

Cerne faina intr-un casstron. Peste aceasta adauga sarea, uleiul si ouale si incepe sa framanti aluatul. Adauga cate putina apa continuand sa framanti aluatul foarte bine pana cand acesta se desprinde cu usurinta de pe maini. Nu adauga prea multa apa deoarece aluatul se va inmuia prea mult si nu va mai putea fi intins.

Atentie! Cantitatea de apa este aproximativa. Aceasta poate varia in functie de faina pe care o folosesti si de marimea oualor.

Imparte aluatul in patru parti egale si lasa-l 10 minute la rece. Scoate apoi cate o gramajoara de aluat si intinde-l bine pe o suprafata de lucru tapetata cu faina. Foaia de aluat trebuie intinsa cat mai subtire. Taie apoi fasii foarte subtiri de aluat cu ajutorul unui cutit.

Daca ai o masina de facut paste, atunci o poti folosi cu incredere pentru a obtine taitei perfecti. Fierbe apoi taiteii in apa cu sare.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat taitei taitei casa reteta taitei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1502 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019199 (s)