News Flash:

Cum se fac smochinele la cuptor

14 Februarie 2012
1482 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6550 RON (-0.0039)
USD: 3.9774 RON (-0.0290)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Smochine la cuptor
Ingrediente:

16 smochine
20 g unt vegetal
40 g zahar de trestie
125 ml marsala secco (vin sec rosu)
40 g de mandorle (migdale)
1 lamaie
20 de miere
180 g ricotta (urda sau branza de vaci)
  
Mod de preparare:

Mai intai preincalzim cuptorul la 180 de grade, apoi stergem smochinele cu un prosop umed. Spalam si lamaia, dam prin razatoarea coaja si stoarcem zeama de lamaie.
Taiem in forma de cruce smochinele, le punem intr-o tava pentru cuptor, iar in crestatura facuta punem un varf de lingurita de zahar si o bucatica de unt. Varsam deasupra marsala, adaugam si coaja de lamiie, sucul de lamaie, restul de zahar si de unt. Bagam la cuptor timp de 10 minute, luand din cand in cand cu lingura sucul din tava cu care stropim smochinele.
Intr-o tigaita antiaderenta, punem fulgii de migdale si le prajim circa 3-4 minute, pana cind vor prinde culoare, dupa care le rasturnam pe o farfurie, altfel riscam sa se arda. Servim smochinele caldute cu o mingiuta de ricotta, cateva migdale prajite, o lingurita din sucul lasat in tava si un firisor de miere.
Cantitatile de mai sus sunt necesare pentru 8 portii.
Smochine la cuptor pregatite de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

smochine unt vegetal marsala secco mandorle migdale lamaie miere
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1981 (s) | 24 queries | Mysql time :0.030530 (s)