News Flash:

Cum se fac sfintisorii

8 Martie 2013
2445 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

100 g faina
200 ml lapte
drojdie
zahar
galbenusuri
unt
zahar vanilat
esenta de vanilie
lapte batut
ulei
miere de albine
nuca macinata

Mod de preparare:

Se face maiaua adica 100 g de faina se oparesc cu 200 ml de lapte clocotit si se rasfira repede, ca sa se raceasca. Alaturi, drojdia se freaca cu o lingurita de zahar, pana ce se lichefiaza si se amesteca cu faina oparita, apoi se lasa la crescut cam 15 minute, la cald. Intre timp, galbenusurile, zaharul, untul topit (rece), coaja rasa, zaharul vanilat, esentele, laptele, laptele batut la amestec in blender, dupa care pun si maiaua, amestec bine si pun peste faina cernuta de 3 ori, cu sare cu tot. Amestec bine pina devine omogen si pun la framintat in masina de piine pentru o ora.
Dupa o ora, scot aluatul, pun uleiul pe sub el si il impaturim, batandu-l cu dosul palmei, pana ce incorporeaza tot uleiul si dam iar la crescut, pentru inca 20 de minute.
Urmeaza confectionatul mucenicilor. Se aseaza in tava, se ung cu ou si se lasa la crescut jumatate de ora si dupa aceea se coc 40 de minute la foc potrivit (nu deschidem cuptorul 25 de minute).

Se scot pe gratar si cat sint inca fiebinti, se ung cu miere de albine din belsug si apoi se presara cu nuca prajita si macinata.

sursa: gustos
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina lapte drojdie zahar galbenusuri unt zahar vanilat lapte batut ulei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026021 (s)