News Flash:

Cum se fac sarmalele. Reteta detaliata

24 Decembrie 2014
9532 Vizualizari | 0 Comentarii
Sarmalele sunt preparatele de nelipsit din orice camin in perioada sarbatorilor de Iarna. Traditionalele sarmale nu sunt chiar usor de preparat insa cu putina rabdare si cu ingredientele potrivite poti obtine cele mai delicioase sarmale, cu care sa iti uimesti oaspetii.

Ingrediente:

2 verze murate, mari
500 g carne tocata de vita
500 g carne tocata de porc
100 g orez
2 cepe mari
150 ml bulion de rosii (de preferat facut in casa)
3-4 foi de dafin
200 ml bulion de rosii
floare de marar uscat
200 g slanina afumata
piper boabe
piper negru proaspat macinat
2-3 boabe de ienibahar
sare

Mod de preparare:

Spala bine varza pentru a elimina surplusul de sare. Desfa apoi frunzele una cate una, avand grija sa nu le rupi. Indeparteaza partea cotoroasa a frunzei si pune de-o parte frunzele rupte sau pe cele foarte mici. Daca o frunza este mult prea mare, o poti taia in doua.

Toaca ceapa marunt si caleste-o intr-un vas mic tip de 30 de secunde. Adauga apoi putina sare si lasa ceapa sa fiarba pana cand se duce toata zeama pe care aceasta si-o lasa.
Spala orezul si amesteca-l cu carnea de vita si cu cea de porc. Adauga apoi ceapa calita si 150 ml bulion si amesteca bine. sareaza si pipereaza carnea dupa gust. Nu uita insa ca varza este si ea sarata.

Impatureste apoi sarmalele cu grija pentru a nu rupe foile si pentru a fi cat de cat egale ca dimensiuni. Toaca marunt cotoarele de varza si resturile de varza, care au ramas dupa ce ai portionat foile pentru sarmale. Taie slanina afumata in felii subtiri. Imparte-le in 3 parti egale. Amesteca varza tocata cu 200 ml bulion de rosii si imparte compozitia in 3. Intr-o cratita incapatoare adauga prima parte de varza tocata, frunze de dafin, boabe de piper si ienibahar (dupa gust), si o parte din feliile de slanina. Adauga un strat de sarmale, si flori de marar uscat, apoi repeta procesura. In total trebuie sa ai 2 straturi de sarmale si trei de varza.

Adauga apa in cratita cat sa acopere toate sarmalele si ultimul strat de varza. Las-o sa fiarba pe aragaz timp de o ora, o ora jumate, apoi baga sarmalele la cuptor pentru inca o ora.
Serveste sarmalele calde, alaturi de ardei iute si paine de casa. Merg de minune impreuna cu un vin de tara. Sarmalele le serviti cu smantana, alaturi de varza cu costita.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sarmale retete craciun sarmale carne sfaturi gatit culinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1549 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018232 (s)