News Flash:

Cum se fac placintele argentiniene Empanadas

27 Iunie 2013
1670 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru argentinieni sunt street food autentic. Pentru noi, europenii, pot fi un fel de mancare exotic pregatit acasa. La baza sunt, de fapt, niste placinte sau pateuri umplute cu amestecuri delicioase cu carne sau legume si branzeturi, coapte sau prajite si savurate fierbinti.

Lectia de gatit: Empanadas - placintele argentinine

Anthony Bourdain mi-a deschis ochii si pofta catre empanadas. L-am vazut gustand si vorbind despre cat de bune sunt in No Rezervations si vizita lui in Argentina. Pur si simplu nu mi-am putut lua mintea de la placintele lui prajite toata ziua. Asa am cautat sa aflu cum se fac, de unde vin si daca exista si varinata coapte la cuptor, pentru ca nu imi suradea ideea unui aluat prajit in ulei.

Empanadas sunt parte a culturii latino americane. Retetele lor le gasesti si in bucataria spaniola, si in cea portugheza, dar in nicio alta tara nu au statutul traditional ca in Argentina. Aici varianta obisnuita este vanduta in piete de comercianti ambulanti. Sunt mult mai mari si sunt coapte pe tipsii imense de metal, la foc de lemne.

Empanadas sunt la fel de populare in Argentina precum hotdogul in America. Se gasesc in orice restaurant sau fast-food. Ideea este aceeasi: o foaie de aluat, taiata intr-un disc si impaturita pe jumatate, care imbraca si sigileaza inauntru o umplutura gustoasa, prajita sau coapta. Cel mai adesea retetele de umpluturi contin carnuri (de la carne tocata de vita pana la cubulete de carne), picante sau nu. Sunt, insa, si umpluturi cu legume, porumb si sos bechamel, sunca si branza, ceapa si branza, sau variantele mai sofisticate de sunca cu prune, sau dovleac.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

street food pateuri umplute anthony bourdain empanadas fast-food
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1612 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024662 (s)