News Flash:

Cum se fac papanasii cu cartofi

12 Aprilie 2013
4648 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g faina alba
280 g cartofi
250 ml lapte
50 g unt
40 g zahar
2 oua
25 g drojdie
1 l ulei arahide
1 lamaie

Mod de preparare:

Fierbe cartofii in apa cu sare, apoi lasa-i sa se scurga si curata-i de coaja. Separat, incalzeste laptele, adauga peste el untul si drojdia si amesteca bine pana se dizolva. Asaza faina in forma de fantana si pune in mijlocul ei ouale, zaharul, coaja de lamaie, cartofii zdrobiti si laptele, apoi framanta bine pana obtii un aluat elastic. Lasa aluatul putin la dospit, iar cand a crescut taie-l rulouri micute si lipeste-le capacele pentru a forma coronite.
Apoi, pune rulourile obtinute in baie de ulei incins si lasa-le sa se prajeasca pana devin aurii. Papanasii cu cartofi se servesc reci cu zahar pudra.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina alba cartofi lapte drojdie ulei arahide retete papanasi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2460 viz    0 com
1455 viz    0 com
1471 viz    0 com
5497 viz    1 com
6940 viz    0 com
1695 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1531 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025902 (s)