News Flash:

Cum se fac papanasii cu branza si sos de vanilie

9 Martie 2012
8663 Vizualizari | 0 Comentarii
Papanasi cu branza si sos de vanilie
Ingrediente:

400 gr branza dulce de vaca
200 gr gris
2 oua
150 gr faina
zahar dupa gust
o lingurita de esenta de vanilie
putina sare
4 linguri ulei

Sos de vanilie:

3 linguri faina
3 galbenusuri proaspete
1/2 cup zahar
1 pastaie de vanilie
3 cup lapte caldut

 Mod de preparare:


Intr-un bol  amestecati branza cu ouale, zaharul si esenta de vanilie pana cand zaharul se topeste si nu se simte a fi foarte grunjos. Secretul meu atunci cand fac dulciuri este sa adaug si un praf de sare. Dupa preferinte puteti adauga si coaja rasa de la portocala/lamaie sau chiar grepfruit. Adaugati treptat , in compozitia de branza faina si grisul. Trebuie sa rezulte un aluat usor lipicios. La nevoie puteti sa mai adaugati faina si gris. Intre timp puneti la foc o oala mare cu apa, sare si ulei. Uleiul are rolul de a impietica papansi sa se lipeasca in timpul fierberii. Se formeaza bilute de dimensiunea unei mingi de ping-pong, iar cand apa clocoteste se pun la fiert.

Sos de vanilie:

Intr-o cratita se freaca bine (cu telul) zaharul, galbenusurile si miezul unei  pastai de vanilie. Incercam sa obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam apoi cele trei linguri de faina amestecand continuu pentru a nu se creea cocoloase. Treptat adaugam laptele caldut, amestecand incontinuu. Compozitia obtinuta se lasa la foc mic pana se ingroasa putin.
Papanasi cu branza si sos de vanilie pregatiti de Alina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

gris oua faina zahar sare ulei galbenusuri cup
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1474 viz    0 com
8355 viz    0 com
2322 viz    0 com
1103 viz    0 com
4307 viz    0 com
1378 viz    0 com
2215 viz    2 com
3073 viz    0 com
1120 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1742 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034929 (s)