News Flash:

Cum se fac papanasii ardelenesti

9 Aprilie 2012
3073 Vizualizari | 0 Comentarii
Papanasi ardelenesti
Ingrediente:

Pentru papanasi:
   
500 g branza de vaci
4 linguri zahar vanilat
8 linguri gris
2 oua
4-5 linguri unt
1 cana pesmet
scortisoara
   
Pentru apa aromata:
   
3-4 cuisoare
coaja de la un lime
coaja de la o portocala

2 bete scortisoara
3 pastai cardamom
   
Pentru sosul de mure:
   
1 cana mure
4-5 linguri zahar
1-2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare:

Pune o oala de apa la fiert, impreuna cu betele de scortisoara si celelalte mirodenii.Amesteca intr-un castron branza de vaci, cu ouale, zaharul si grisul. Uda-ti mainile cu putina apa si formeaza bilute de branza apoi intinde-le pe o tava. Cand apa a dat in clocot, scufunda cu grija cate 5-6 papanasi deodata. Cand se ridica la suprafata, pescuieste-i cu o paleta si adauga alti papanasi. Repeta procesul pana toti papanasii sunt gata.
In timp ce papanasii se racesc, incalzeste untul intr-o tigaie, iar cand s-a topit, adauga pesmetul si scortisoara si caleste-l pana printre o culoare aramie.
Tavaleste papanasii in pesmet rumenit cu o lingura pana sunt acoperiti uniform. Repeta procesul pentru toti papanasii.
Pregateste sosul combinand intr-o tigaie mica murele, zaharul si zeama de lamaie. Amesteca din cand in cand, zdrobind cateva mure cu lingura, pana sosul a scazut.
Serveste papanasii cu sos de mure, eventual cu niste fructe de padure proaspete.

sursa reteta si fotografie: Papanasi ardelenesti
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar vanilat gris oua unt pesmet cuisoare scortisoara pastai cardamom
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1663 viz    0 com
6039 viz    0 com
3768 viz    0 com
3349 viz    0 com
1347 viz    0 com
1053 viz    0 com
1164 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1731 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034435 (s)