News Flash:

Cum se fac mucenicii cu miere

9 Martie 2012
1474 Vizualizari | 0 Comentarii
Mucenici cu miere
Ingrediente:

500 g faina
200 ml lapte
25 g drojdie proaspata (sau 6~7g drojdie uscata)
100 g miere
150 ml apa calduta
20 g unt
2 galbenusuri
1 lingurita sare
coaja rasa de la 1 lamaie

1 ceasca miere
1 farfurie nuca macinata

Mod de preparare:


Faina se cerne intr-un castron incapator. Se adauga coaja rasa de lamaie. Drojdia se dizolva in apa. Laptele se incalzeste; se ia de pe foc, se adauga mierea si se amesteca pana ce acesta se dizolva complet. Se adauga sarea si untul si se amesteca. Galbenusurile se bat putin; peste ele se toarna treptat amestecul de lapte. Se omogenizeaza. Se amesteca cu drojdia dizolvata. Totul se toarna, treptat, peste faina. Se amesteca pana se aduna intr-un aluat, apoi se framanta. Se lasa la crescut 30-40 de minute.
Se framanta apoi usor, se modeleaza mucenicii, se acopera cu o folie (ca sa nu se usuce) si se lasa din nou la crescut pentru aproximativ 1 ora.
Se coc pentru 30-40 min. in cuptorul preincalzit la 180-190 de grade (depinde de cuptor).
Avand miere in compozitie se rumenesc repede deasupra. Dupa vreo 20 de minute se verifica si daca sunt rumeniti dar nu sunt inca facuti se acopera cu o folie de aluminiu.
Cand sunt gata se scot pe un gratar, se acopera cu un prosopel subtire si se lasa sa se raceasca. Apoi se ung cu miere si se dau prin nuca.
Mucenici cu miere pregatiti de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina lapte drojdie miere apa unt galbenusuri sare nuca castron aluat folie
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2323 viz    0 com
1106 viz    0 com
4311 viz    0 com
1378 viz    0 com
2216 viz    2 com
3075 viz    0 com
1121 viz    0 com
2556 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1758 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036402 (s)