News Flash:

Cum se fac mucenicii

8 Martie 2012
2311 Vizualizari | 2 Comentarii
Mucenici
Ingrediente:

500 g faina 0
80 g unt
250 ml lapte
20 g drojdie proaspata
o lingurita sare
un ou
o lingurita zahar
un galbenus + 2 lingurite lapte (pentru uns)
nuca macinata
miere
 
Mod de preparare:


Drojdia o punem intr-un castronel impreuna cu zaharul, doua lingurite de lapte caldut si frecam bine cu o lingurita, pina se inmoaie bine. Faina o cernem, apoi adaugam drojdia, untul topit dar caldut, oul zbatut foarte putin, aptele caldut si incepem sa framintam. Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele adaugam si sarea. Lasam aluatul la dospit timp de o ora, bineinteles ca acoperim cu o folie ca sa aiba caldura aluatul. Rasturnam aluatul pe masa de lucru, il taiem in 8 bucati de cca 110 g una facem un cordon cat mai lung (alungim aluatul din mijlocul cordonului spre capete) incepem sa rasucim aluatul ca la o codita impletita (doar ca avem doua snurulete), apoi capetele le lipim unul de altul cu o usoara apasare si dam forma de numarul 8, mucenicului nostru. Asezam mucenicii in tava de aragaz pe hirtie de copt si lasam din nou la dospit timp de 30 de minute, timp in care incalzim cuptorul la 190 de grade. Aveti grija sa aiba destula distanta intre ei, pentru ca mai cresc in cele 30 de minute, apoi in cuptor. Ungem mucenicii cu galbenusul de ou amestecat cu lapte si dam tava la cuptor pentru circa 20 de minute. Mucenicii scosi din cuptor, ii ungem cu miere de albine si presaram nuca macinata.
Mucenici pregatiti de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina 0 unt lapte drojdie sare zahar galbenus nuca miere castronel folie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3143 viz    0 com
1179 viz    0 com
2612 viz    0 com
4325 viz    0 com

Comentarii (2)

pyp  | #42
o asemenea gafa se putea intampla doar daca luam in considerare faptul ca jurnalistul avea o selectata limba engleza la computer si auto-corect-ul activat; in acest caz cand scrii "fac", ti se va afisa "face" (engl. face = fata).
Sincer, ma indoiesc ca asa s-a intamplat. (poate asculta vreo manea in timpul redactarii textului)
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1773 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027557 (s)