News Flash:

Cum se fac covrigii bavarezi

10 Ianuarie 2018
365 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingredientele sunt pentru 10-15 bucati.

Ingrediente:

  • 500 g faina alba
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita sare

Mai avem nevoie de:

  • 2 l apa
  • 4-5 linguri bicarbonat de sodiu

Citeste si Vrei sa slabesti? Alimentele astea iti subtiaza talia in doar o saptamana

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un bol si facem o adancitura mica unde punem drojdia dizolvata in putin lapte cald. Lasam sa creasca aproximativ 15 minute. Adaugam restul de lapte caldut in care am pus si untul sa se inmoaie, sarea si framantam un aluat elasticpe care il lasam sa creasca acoperit 40 min. Raturnam aluatul pe planseta si il impartim in 12 parti egale  recomand 16). Modelam covrigi dupa iscusinta si indemanarea fiecaruia.

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius si in tava de la aragaz punem o foaie de copt. Punem apa la fiert intr-o oala mai mare si cand da in clocot adaugam bicarbonatul. Atentie! Va avea loc o reactie violenta, apa o sa faca spuma asa ca cel mai bine este sa trageti oala deoparte si sa adaugati bicarbonatul.
Punem din nou apa la fiert si cand fierbe punem cate un covrig cu o paleta si il lasam aproximativ 30 de secunte. O sa vedeti ca se umfla imediat.

Citeste si Ce se intampla in corpul tau atunci cand mananci covrigi de la simigerie?

Scoatem covrigii in tava pregatita, ii crestam cu cutitul si presaram sare grunjoasa si/sau seminte. Coacem aproximativ 10-15 minute pana se rumenesc frumos. Servim calzi.

Reteta de covrigi bavarezi ne este recomandata de haisagatim.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

celsius
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1725 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015519 (s)