News Flash:

Cum se fac covrigeii fragezi

13 Februarie 2012
3247 Vizualizari | 0 Comentarii
Covrigei fragezi
Ingrediente:

310/320 g faina
12 g de drojdie proaspata (4 g drojdie uscata)
100 ml de apa calduta
5 g zahar
30 g unt
3 g sare
100 ml de lapte caldut
1,5 litri apa pentru fiert + 40 g bicarbonat
un galbenus + lingura lapte, pentru uns
seminte de susan
sare pentru muraturi
  
Mod de preparare:

Intai de toate, dizolvam drojdia in apa calduta, timp de cateva minute, pana se formeaza o spuma la suprafata. In cuva masinii de facut paine, am cernut faina pe care am amestecat-o cu sarea si zaharul, am adaugat drojdia dizolvata in apa si am apasat pe butonul framintare. Adaugam din cind in cind cite un pic din laptele cald si framintam pina aluatul se dezlipseste de peretii vasului. Abia in acest moment adaugam untul moale (la temperatura camerei, ca la 30 de grade cite erau, s-a topit si rastopit). Acoperim aluatul si-l lasam la dospit cca doua ore.

Rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l impartim in bucati de cca 90 de grame, formam cordonase lungi de 30 cm si le lasam citeva minute la dospit, timp in care punem apa cu bicarbonatul la fiert. Luam fiecare cordonas si-l lungim pina obtinem snururi lungi de 60 de cm, apoi dam forma covrigeilor.

Cind apa incepe sa fiarba, punem pe rind cite doi covrigi si-i lasam cite 30 de secunde pe fiecare parte, deci dupa ce numaram frumos pina la 30, intoarcem covrigii si continuam numaratoarea. Ii scoatem din apa cu ajutorul unei palete si-i punem in tava tapetata cu hirtie de copt. Aceeasi operatiune o facem si cu ceilalti covrigei.

Separat, zbatem galbenusul impreuna cu laptele (in reteta originala era doar galbenus, dar era prea gros), ungem cu pensonul covrigeii si presaram seminte de susan. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si-i lasam timp de cca 15 minute sau pina vedem ca s-au rumenit frumos (depinde cit de rumeni ii dorim si cit de crocanti sau fragezi).
Covrigei fragezi pregatiti de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina drojdie apa zahar unt sare lapte bicarbonat galbenus cuva aluatul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1621 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019551 (s)