News Flash:

Cum se fac carnatii de casa

27 Noiembrie 2013
34057 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5 kg de carne de porc (pulpa)
sare
piper
cimbru
usturoi
boia dulce
boia iute
mate de porc (intestine)

Mod de preparare:

Se spala bine matele (intestinele de porc). Se elimina surplusul de grasime cu dosul unui cutit. Se toaca carnea, curatam usturoiul si il pisam fin pâna se obtine o pasta apoi se amesteca carnea cu sarea, piperul macinat, boiaua de ardei, cimbrul si usturoiul.
Se amesteca pana se omogenizeaza si adaugam treptat zeama de carne pana amestecul devine maleabil. Rulam intestinul de porc pe dispozitivul conic, special, al masinii de tocat carne.

Dupa ce tot intestinul a fost rulat pe dispozitivul pentru carnati, facem un nod in capatul acestuia. Introducem carne in masina de tocat si umplem treptat intestinul de porc. Din loc in loc, cam la 20-25 de centimetri, rasucim intestinul de doua-trei ori pentru a obtine carnatii.
Procedam in acest fel pana cand finalizam tot amestecul. La ultimul carnat, facem din nou un nod la capat. Cu un ac de cusut impungem carnatii din loc in loc pentru a elimina golurile de aer si a permite carnatilor sa se zvante.
Pe o bucata de lemn sau o coada de matura acoperita cu o hartie punem carnatii sa se scurga peste noapte intr-o camara. Punem un vas sub ei pentru a prelua eventualele scurgeri de grasime. Carnatii se pot folosi a doua zi prajiti la gratar sau tigaie sau uscati mai multe zile.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete bzi retete culinare culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2191 viz    0 com
2497 viz    0 com
13352 viz    0 com
5226 viz    0 com
13363 viz    0 com
9988 viz    0 com
3485 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1707 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021506 (s)