News Flash:

Cum se fac briosele cu afine si lamaie?

21 Iulie 2014
2070 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 cana faina + o lingura
1/2 cana afine proaspat congelate
3 linguri malai
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 cana zahar
1/4 lingurita praf de copt
1/4 cana unt la temperatura camerei
1 ou mare
2/3 cana lapte batut
2 lingurite coaja rasa de lamaie
1/4 lingurita sare

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron incapator adauga faina, malaiul, sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt si amesteca-le bine. Intr-un alt bol adauga zaharul si unutul si mixeaza compozitia pana devine usor spumoasa (aproximativ 2 minute). Adauga apoi oul si coaja de lamaie. Dupa ce se omogenizeza compozitia, adauga alternativ laptele batut si mixul de faina.

Adauga peste afine, o lingura de faina si amesteca-le bine, avand grija sa nu le strivesti. Adauga apoi afinele in compozitie si ameseca usor cu lingura, pentru a evita zdrobirea lor. Adauga compozitia in forme de briose unse cu unt si presara zahar deasupra. Baga-le la cuptor aproximativ 14 minute sau pana devin aurii.
Lasa briosele sa se raceasca complet inainte de servire. Acestea merg perfect la micul dejun impreuna cu o ceasca de cafea, sau ca desert alaturi de un pahar de suc natural de afine.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

briose briose afine retete briose retete rapide retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1961 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021875 (s)