News Flash:

Cum se fac bolurile din ciocolata

10 Decembrie 2013
2222 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

baloane
ciocolata
hartie de copt
 
Mod de preparare:

 
Umflati atatea baloane cate boluri doriti sa obtineti, dar aveti grija sa ramana micute (nu le umflati prea mult). Topiti ciocolata la bain-marie si lasati-o la racit. Pe o tava mare, asezati hartie de copt.
 
Dupa ce ciocolata s-a racit, amestecati-o cu o lingura pana isi recapata consistenta lichida. Pe rand, inmuiati foarte incet cate un balon in ciocolata pana la un anumit nivel, astfel incat bolul sa aibe marimea pe care o doriti.
 
Asezati balonul incet pe tava, cu partea acoperita de ciocolata in jos. Procedati la fel cu fiecare balon in parte.
 
Lasati tava cu baloane afara pana cand ciocolata se intareste putin. Apoi, bagati tava in frigider pentru 20-25 de minute sau pana cand ciocolata s-a intarit complet.
 
Scoateti tava din frigider si dezlipiti usor, cu degetul, balonul de marginea de ciocolata. Tineti nodul de sus al balonului cu o mana si intepati balonul. Strangeti balonul cu mana pentru a nu elibera tot aerul dintr-o data. Dupa ce aerul a fost eliberat incet, trageti usor de balon si desprindeti-l de ciocolata.
 
Asta e tot! Acum puteti umple bolurile cu bezele, inghetata, fructe, bomboane gumate sau orice altceva va trece prin cap.

sursa: gustos
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2330 viz    0 com
3879 viz    0 com
1371 viz    0 com
1329 viz    0 com
1260 viz    0 com
1324 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1820 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023114 (s)