News Flash:

Cum se fac biscuitii dulci

30 Mai 2013
1348 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru copii tai, ai prietenilor, ai rudelor sau poate doar pentru copilul din tine merita sa incerci macar o data sa faci biscuiti. Ii poti lasa simpli sau ii poti decora cu glazuri colorate. Ii poti manca la desert sau la ceaiul de dimineata. Ii poti face cadou sau ii poti pastra doar pentru rasfatul personal de dupa-amiaza.

Lectia de gatit: Biscuiti dulci

Sunt zeci, daca nu sute de retete de biscuiti dulci. Dar cel mai mult imi plac cei care pastreaza gustul de unt, acei butter cookies ai americanilor, care se topesc in gura si nu te lesina cu gustul dulce. Merg langa orice si cu orice aroma. Ii poti face cu cacao sau vanilie, ii poti inveli in glazura de zahar, ii poti coace cu alune sau nuca presarate deasupra, ii poti inmuia in ciocolata sau ii poti lipi in pereche cu gem, ganache, crema.

Si versatilitatea acestui aluat din care se nasc biscuiti buni nu se opreste la atat. Se poate raci sub forma unui sul din care sa tai felii de biscuiti, il poti intinde intr-o foaie din care sa tai biscuiti cu forme speciale sau poti congela aluatul pana la cateva luni si sa il folosesti la nevoie.

Ce am invatat dupa mai multe incercari?

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Daca reteta cere unt moale, nu te grabi sa il pui la micorunde. Da-i timp sa se inmoaie la temperatura camerei ca sa ii pastrezi toate proprietatile intacte si sa obtii o spuma atunci cand il amesteci cu zahar.

E de la sine inteles ca untul trebuie sa aiba un continut mare de grasime - de la 80% in sus -pentru a obtine un gust perfect si o consistenta moale a biscuitului.

Respecta intocmai cantitatile mai ales pe cele de faina, pentru ca daca exagerezi cu acest ingredient, vei obtine niste biscuiti tari sau sfaramiciosi.

Cea mai usoara metoda este sa rulezi aluatul sub forma unui baton gros din care sa tai felii odata ce l-ai racit.

Timpul de coacere nu trece de cele mai multe ori de 12 minute, iar temperatura optima este de 170-180C, in functie de tipul cuptorului (cu sau fara ventilatie).

Biscuitii din acest aluat au tendinta de a se mari putin si de a se intinde pe parcursul coacerii, asa ca e bine sa ii asezi la 1cm distanta unul de altul.

Cel mai mult imi place ca aluatul ma lasa sa experimentez. Prima incercare au fost niste biscuiti in doua culori in care aluatul a fost impartit in doua si o parte a fost amestecata cu cacao. Au rezultat niste biscuiti ca o rulada cu un gust delicios.

Cu timpul, m-am indragostit de biscuitii cu glazura asa ca am experimentat „icing-ul” cu zahar puda si coloranti. Biscuitii ca un curcubeu ii fac de obicei, de Craciun, dar imi place sa ii dau cadou de 1 iunie si copiilor prietenilor.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1993 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030222 (s)