News Flash:

Cum se fac biscuitii cu crema de vanilie?

17 Ianuarie 2014
1842 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru biscuiti:
150 g faina
118 g cacao
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita de praf de copt
300 g zahar
10 linguri de unt la temperatura camerei
1 ou mare, la temperatura camerei

Pentru crema de vanilie:
113 g unt nesarat, la temperatura camerei
95 g grasime vegetala (margarina)
385 g zahar de cofetarie
1 lingura de extract de vanilie

Mod de preparare:


Amesteca ingredientele uscate intr-un bol mediu: faina, pudra de cacao, bicarbonatul si praful de copt si putina sare.
Intr-un bol separat, mixeaza untul cu zaharul cam doua minute, pana cand se formeaza o spuma. Adauga oul si incorporeaza-l cu mixerul, apoi adauga treptat ingredientele uscate, cu mixerul pus pe viteza mica.

Formeaza mingiute de aluat cu ajutorul unei linguri de inghetata si pune-le intr-o tava, la distanta de aproximativ 5 cm intre ele, pe hartie de copt. Preseaza bulinele cu fundul unui pahar imbibat in zahar tos, avand grija ca grosimea biscuitilor sa ramana de 1-1.5 cm. Baga-i la cuptorul incalzit in prealabil aproximativ 10-12 minute, pana cand se intaresc.

Intre timp, pregateste crema. Mixeaza untul si margarina la viteza mica, apoi adauga treptat zaharul si amesteca pana cand se formeaza o spuma. La final, adauga extractul de vanilie.

Dupa ce biscuitii s-au racit, formeaza sendvisuri umplute cu crema din ei. Introdu crema intr-un pos si spriteaza o cantitate mica pe mijlocul fiecarui biscuit (pe partea pe care s-a copt), apoi acopera-l cu altul si apasa usor, pana cand crema se intinde pana in margini.

Biscuitii de ciocolata umpluti cu crema de vanilie se servesc alaturi de un pahar de lapte cald.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinare culinar bzi retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1747 viz    0 com
2548 viz    0 com
1771 viz    0 com
2020 viz    0 com
1534 viz    0 com
2898 viz    0 com
1642 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1763 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029225 (s)