News Flash:

Cum se fac ardeii cu pesmet

15 Martie 2012
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
Ardei cu pesmet
Ingrediente:

8 ardei grasi
pesmet
3-4 linguri de parmezan ras
6 linguri suc de rosii (sau doua rosii coapte bine)
3 hamsii
2 catei de usturoi
cca 20 migdale
10 frunzulite de busuioc
cca 2 linguri capere
4 linguri ulei de masline
sare
piper


Mod de preparare:

Intai mixam mandorlele impreuna cu busuiocul spalat. Apoi spalam bine ardeii, ii taiem in doua, eliminam semintele, codita si le mai taiem inca o data in doua pe lungime. Ungem o tava yena sau de care avem cu putin ulei de masline, distribuim un rand de ardei cu partea interioara in sus, presaram o lingura de pesmet, apoi una de parmezan, doua linguri de suc de rosii sau felii de rosii taiate subtirel, o lingura de capere, bucatele de hamsii (spalati in prealabil daca au fost conservati in sare, apoi le eliminam sira spinarii), presaram un pic din compozitia de mandorle mixate cu busuioc, presaram putina sare, piper si stropim cu ulei. Continuam apoi cu alt rand de ardei si condimentam la fel ca la primul strat. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 30 de minute, controlam iar daca vedem ca ardeii inca sint tarisori mai lasam cca 10-15 minute, apoi indepartam folia de aluminiu si mai lasam cca 5-7 minute.
Putem servi calduti ardeii, sau pe felii de paine pe care punem intai un pic din sosul lasat in tava.
Ardei cu pesmet pregatiti de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ardei grasi pesmet parmezan rosii hamsii usturoi migdale capere mandorle
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1635 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019376 (s)