News Flash:

Cum se fac andivele cu jambon

22 Februarie 2012
1055 Vizualizari | 0 Comentarii
Andive cu jambon
Ingrediente:

6 andive
6 felii de jambon
150 ml lapte
150 ml smantana
100 grame brinza comte, rasa
2 lingurite de maizena (amidon din porumb)
zeama unei lamai (optional)
sare
piper
nucsoara

Mod de preparare:


Andivele se fierb in apa cu sare, cca 20-30 minute, pana cind furculita intra cu usurinta in ele, iar daca ne deranjeaza gustul lor un pic amarui, adaugam la fiert si zeama de lamiie. Se scot din apa apoi si se lasa la scurs intr-o strecuratoare, bine, bine de tot.
Intre timp preparam sosul. Peste maizena punem progresiv laptele rece si o dizolvam, cu un mic tel, apoi punem vasul pe foc si sub amestecare continua (pentru a nu face cocoloase) obtinem consistenta unei budinci. Luam vasul putin de pe foc, incorporam smantana, il readucem pe foc si la fierbere, asezonam cu sare, piper si nucsoara rasa,dupa gust, apoi adaugam si brinza,a mestecam, omogenizam si luam de pe foc vasul. Focul va fi la mic in toata perioada prepararii sosului.
Daca andivele sunt scurse de apa, se invelesc in felii de jambon,pe care le prindem cu cite o scobitoare. Intr-un vas termorezistent, punem 1/2 din sosul obtinut, apoi pe el plasam andivele infofolite in jambon, restul de sos il turnam peste ele si dam totul la cuptorul preincalzit la 180 celsius, cca 15 minute. Se serveste cald. Din cantitatile de mai sus rezulta trei portii.
Andive cu jambon pregatite de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

andive jambon lapte smantana brinza comte maizena sare piper nucsoara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1639 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011414 (s)