News Flash:

Cum se fac amandinele

29 Octombrie 2013
2793 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
20 g cacao
200 g zahar
30 ml ulei
30 ml apa
8 linguri de faina

Pentru glazura:
2 lingurite ness
2 cani zahar pudra
40 g unt
4 lingurite de cacao
6 linguri apa

Pentru crema:
3 galbenusuri
3 linguri de cacao
150 g zahar pudra
250 g margarina

Mod de preparare:

Albusurile se bat cu zaharul iar galbenusurile se freaca cu uleiul. Se amesteca bine cele doua compozitii, apoi se adauga apa si faina cate putin si cacaoa. Se toarna intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata. Se coace la 170 grade, 30-35 minute. Dupa ce s-a copt, se lasa la racorit.

Pentru sirop: 400  ml apa se fierb impreuna cu 75 g zahar si 2 plicuri de cappuccino cam 5 minute.

Pentru glazura: Se fierb bine toate pana se leaga.

Pentru crema:
Se pune margarina partial topita si se mixeaza pana ce iese ca o maioneza subtire, se adauga zagarul pudra, galbenusurile pe rand si cacaoa.

Asamblare:
Blatul se taie in doua pe grosime si fiecare poarte se insiropeaza bine. Intre se pune toata crema obtinuta. Se lasa cam 2 ore la frigider si se portioneaza sa iasa cuburi. Peste fiecare cub, cu o lingura se pune glazura si se mai face un decor.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta amandine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1190 viz    0 com
1842 viz    0 com
1904 viz    0 com
1204 viz    0 com
4064 viz    0 com
1290 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1841 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032797 (s)