News Flash:

Cum se fac alivencile moldovenesti

26 Martie 2013
12294 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 malai
600 gr branza de vaci
4 oua mari
1 l lapte
200 ml smantana
1 lingurita sare

Mod de preparare:


Punem laptele pe foc impreuna cu sarea. In momentul in care da in clocot adaugam malaiul in ploaie si amestecam bine ca sa nu se faca cocoloase. Fierbem mamaliga aproximativ 10 minute, dupa care o lasam  la racit. Merge foarte bine afara, ca tot s-a intors iarna!

Separat, amestecam branza de vaci cu  smantana. Adaugam galbenusurile si amestecam bine, iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le lasam deoparte. Sare nu am mai  pus in compozitie pentru ca eu am servit alivencile pe post de desert, dar voi fie sarati dupa gust, fie adaugati 100 gr branza sarata.
Tapetam o forma mica cu hartie de copt sau o ungem bine cu ulei si incalzim cuptorul.
Punem mamaliga peste branza si amestecam bine. La final adaugam usor si albusurile batute spuma si amestecam cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in tava si nivelam. Deasupra presaram dupa preferinta, putina branza sarata, cascaval ras. Dam la cuptor si o lasam acolo pana se  rumeneste frumos deasupra 30-40 de minute. Alivencile se servesc calde, stropite cu smantana si pudrate cu zahar pudra.

Alivenci moldovenesti recomandate de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

malai oua mari lapte smantana sare alivenci moldovenesti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029117 (s)