News Flash:

Cum se deshidrateaza merele la cuptor

5 Septembrie 2013
2023 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca nu vrei sa investesti bani multi intr-un deshidrator si nici nu te gandesti sa treci la un meniu raw vegan, fructele deshidratate se pot prepara usor in cuptorul obisnuit. Sunt bune pentru gustarile de zi cu zi, pentru retete de prajituri sau iaurtul de la micul dejun. Uite care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi.

In loc sa cumperi caise, cirese sau alte fructe confiate, care contin si multe zaharuri si conservanti, invata sa iti pregatesti fructele uscate pentru gustari acasa. Merele sunt unele dintre fructele cele mai usor de pregatit in acest fel. Vei obtine din ele niste chipsuri gustoase si dulci pe care le poti adauga in cerealele de dimineata, in ceaiuri, salate sau prajituri.

Nu ai nevoie de aparate scumpe. Cuptorul de acasa este suficient pentru a pregati felii uscate, crocante si dulci din merele preferate. Metoda de baza se poate aplica pentru mai multe fructe: visine, prune, caise, smochine sau ananas.

Merele intregi sau feliate se aseaza in tavi, pe hartie de copt si sunt coapte la temperaturi mici (90C-100C), timp de mai multe ore (cel putin 4 ore) pana cand apa din ele se evapora. Merele pot fi condimentate cu scortisoara si nucsoara sau pot fi lasate simple.

Testeaza pe parcursul coacerii, la fiecare ora, feliile de mere pentru a vedea daca sunt suficient deshidratate si intoarcele de cateva ori de pe o parte pe alta. Fructele deshidratate se pastreaza bine pentru cateva luni intr-un recipient inchis etans.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

deshidrator micul dejun fructe confiate aparate scumpe
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1662 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029570 (s)