News Flash:

Cum se consuma carnea de melc

14 Octombrie 2013
1690 Vizualizari | 0 Comentarii
Gurmanzii care tin la silueta au un nou aliment-vedeta cu care se rasfata. Carnea de melc, slaba in grasimi, sarata si cu o aroma intensa, este un adevarat deliciu.

Melcii sunt o delicatesa specifica gastronomiei franceze, insa in ultimii ani s-au bucurat de o popularitate din ce in ce mai mare si in Marea Britanie, potrivit Dailymail.co.uk.

Carnea de melc este o carne slaba in grasimi si bogata in proteine, ceea ce o face excelenta pentru oamenii care vor sa manance sanatos.

Francezii gatesc carnea de melc in felul urmator: o scot din cochilie, o marineaza in unt, usturoi si patrunjel, iar apoi o pun la loc si o servesc impreuna cu tacamuri speciale.

Preparatul poarta numele de “escargot” si se regaseste in meniurile tuturor restaurantelor din Franta. Ba mai mult, ouale melcilor au devenit si ele o delicatesa, fiind numite "caviarul melcilor" sau “Escargot pears”. Aceste oua albe si luminoase au un gust delicat si proprietati afrodiziace puternice, motiv pentru care in trecut erau cunoscute si sub numele "Perlele Afroditei".

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1731 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027583 (s)