News Flash:

Cum se combina corect fructele din salata ca sa nu te mai balonezi

29 Mai 2018
888 Vizualizari | 0 Comentarii

Trebuie mentionat un aspect foarte important: exista patru tipuri de categorii de fructe: sub acide, acide, dulci si pepenele. Iata o delimitare cat de cat clara a fructelor, in functie de categorie:
Fructe sub-acide: struguri acri, piersici, capsune, nectarine, mere,fructe de padure, cirese,  caise, pere, mango, prune.
Fructe acide: grapefruit, clementine, ananas, mandarine, lamai, portocale, visine, kiwi.
Fructe dulci: struguri dulci, smochine, banane, papaya, fructe uscate, curmale.

Ce trebuie sa tii minte? In primul rand, nu e voie sa combini fructele dulci cu cele acide. Sigur ai facut salata de fructe cu kiwi, portocale si banane, ca tot romanu’. Ei bine, ai face bine sa uiti de aceasta varianta de acum incolo. Asa ca, ca o regula generala, tine minte ca este acceptabil sa combini fructele sub-acide cu cele acide, si cele dulci cu cele sub-acide. Atat! Poate ti s-a intamplat sa ai crampe de la salata de fructe, asa ca acum stii ce se petrecea in stomacul tau.

Exceptie de la regula: pepenele. Nutritionistii recomanda sa NU combinam pepenele cu niciun alt fruct, avand in vedere ca acesta se digera mult mai repede decat restul. De asemenea, recomanda consumarea pepenelui pe stomacul gol, dimineata. Nu este indicat sa fie servit ca desert, pentru ca poate crea efectul de balonare.

Salata de fructe savuroasa – reteta
Ingrediente: un mar, o para, 1/3 ananas, o mandarina. Puteti adauga putin praf de scortisoara si o lingurita de sirop de artar. In acest fel, fructele sunt combinate corect, iar organismul tau nu va avea de suferit.
Desigur, te poti “juca” cu fructele de mai sus, combinandu-le in cel mai bun mod. Vei descoperi o gramada de combinatii reusite, in afara de cele standard.

Salata de fructe: nu amesteca mai mult de 5 tipuri! Chiar si asa, este bine sa fii cumpatata si sa alegi 4-5 tipuri de fructe pe care vrei sa le consumi si amesteci. Altfel ai putea crea aciditate la stomac, chiar si in aceste conditii. Ca timp de digestie, fructele dulci au nevoie de o ora pentru a fi digerate, cele acide 20-30 de minute, iar cele sub-acide in jur de 30-40 de minute. De asemenea, evita sa pui frisca, lactatele nu se combina bine deloc cu fructele, in special cele acide.

Este un amestec greu de suportat pentru stomac, asa ca abtine-te. Mai bine adauga putina miere sau sirop de stevie, artar etc. Doar daca este nevoie! Profita de sezonul cald si mananca cat mai multe fructe minunate, in special cele care cresc in tara noastra. Acelea au mai putine pesticide si chimicale. Iar daca mergi in piata, s-ar putea sa ramai placut surprinsa de ce fructe minunate poti gasi. Succes!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013375 (s)