News Flash:

Cum se coc cozonacii

7 Decembrie 2012
3282 Vizualizari | 0 Comentarii
 Ingrediente:
 
3 galbenusuri
10 linguri unt
1/2 lingurita sare
600-650 gr faina
1 plic zahar vanilat
14 gr drojdie uscata
10 linguri zahar
200 ml lapte caldut
coaja de lamaie sau portocala
esenta rom
  
 Pentru umplutura de nuci si cacao:
 
3-4 linguri de zahar
4 linguri cacao
300 gr nuci
50 gr stafide
esenta rom
lapte cat sa omogenizam compozitia

Mod de preparare:
 
Intr-un castron punem faina. Amestecam drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de lapte caldut si zaharul. Amestecam pana se face ca o pasta. Aceasta pasta o punem in castronul cu faina, (in mijloc) acoperim cu prosop si lasam la crescut timp de 15-20 minute la loc cald. Dupa ce a crescut maiaua adaugam pe rand toate ingredientele, untul topit, laptele caldut, galbenusurile frecate bine cu zaharul si zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie si faina cat cuprinde. Aluatul nu trebuie sa iasa vartos. Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut 2 ore.

Impartim aluatul in doua parti. Intindem bucata de aluat pe masa unsa cu ulei,apoi punem umplutura de nuci si cacao. Rulam bucata de aluat si o asezam in tava unsa cu ulei.  Ungem cozonacii cu galbenus de ou subtiat cu putin lapte. Dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit aproximativ 70 minute. Putem sa-i taiem numai dupa ce s-au racit foarte bine.
 
sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

galbenusuri unt sare faina zahar vanilat drojdie uscata zahar portocala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2702 viz    0 com
4861 viz    0 com
2040 viz    0 com
3098 viz    0 com
3089 viz    0 com
4361 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1095 (s) | 34 queries | Mysql time :0.014696 (s)