News Flash:

Cum se coace painea la manastire. Ce trebuie sa faci ca sa aiba crusta rumena si lucioasa

1 Noiembrie 2016
2752 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (-0.0009)
USD: 4.0026 RON (-0.0492)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

1 kg faina de grau
o lingurita de sare
50 gr drojdie de bere
apa

Mod de preparare:

1. Freaca putin drojdia cu niste sare, apoi pune-o in putina faina si omogenizeaza. Acopera si lasa la dospit.
2. In momentul in care drojdia incepe sa faca spuma, pune-o peste restul de faina si incorporeaza si restul de sare. Amesteca.
3. Apa trebuie pusa pe parcurs, cate putin.
4. Cand aluatul e suficient de elastic si de "legat", se face semnul crucii pe el, se acopera si se tine intr-un loc cald, la dospit.
5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se imparte in doua sau mai multe, se pune fiecare bucata in cate o tava si se cresteaza de doua-tri ori.
6. Se unge cu putina apa fiecare paine, apoi se baga in cuptor. Cand e aproape gata, se scoate, iarasi se unge cu apa usor sarata si iar se baga in cuptor. Astfel, va avea o crusta rumena si lucioasa.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

retete paine aluat paine paine casa crusta paine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1779 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025226 (s)