News Flash:

Cum se coace painea?

17 Iunie 2014
963 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5 cani de faina
30 g drojdie
2 cani lapte cald
2 linguri zahar
3 lingurite sare
2 linguri ulei

Mod de preparare:

Amesteca drojdia cu laptele cald si cu zaharul si lasa deoparte 10 minute pana cand se formeaza maiaua. Intr-un lighean de bucatarie pune faina, apoi toarna in mijloc maiaua si uleiul. Framanta coca pana cand intreaga cantitate de faina este incorporata. Daca aluatul este prea vartos, mai pune putina apa calduta si framanta bine pana cand ti se desprinde cu usurinta de pe maini.

Lasa aluatul la dospit jumatate de ora. Intre timp, incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Cand aluatul si-a dublat volumul, imparte-l in doua si aseaza-l in tavi de cozonac pe care le-ai uns in prealabil cu putin ulei.

Da painea la cuptor pentru 30-35 de minute, apoi scoate-o pe o carpa curata si stropeste-i coaja cu putina apa pentru a ramane moale, apoi infasoar-o si las-o sa se raceasca. Painea de casa pufoasa este ideala pentru sandvisuri, insa taie-o doar dupa ce s-a racit.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete paine paine casa aluat paine sfaturi culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1614 (s) | 35 queries | Mysql time :0.028624 (s)