News Flash:

Cum se caleste varza ca-n Bucovina?

26 Martie 2014
2476 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

patrunjel
cateva rosii cherry
piper rosu boabe
sare
300g kaizer afumat
piper
2 morcovi
500g carne de mistret
1 pastarnac
1 legatura de marar
20g chimen
5 cepe
2 capatani de usturoi
250ml ulei
1 praz
1 varza murata (mare)

Mod de preparare:

Se taie kaizerul afumat julienne, se prajeste in ceaun la foc potrivit pana ce devine rumen. Se scoate cu o paleta din ceaun, in grasimea ramasa se calesc prazul si ceapa. Se plimba cativa catei de usturoi impreuna cu prazul si ceapa prin uleiul incins, apoi se adauga supa de la carne.

Se lasa la inabusit un pic si azvarlim varza in ceaun. Se amesteca din cand in cand. Varza se taie in taitei lungi, se mai adauga putin ulei, daca este nevoie. Se amesteca din cand in cand pana ce supa scade. Se lasa la foc potrivit pana ce varza se rumeneste si prinde putin gust de prins.

Carnea de mistret, in prealabil spalata si taiata in felii mari, se prajeste usor apoi, dupa posibilitati, in tigaie sau ceaun, se adauga apa calduta astfel obtinand o supa. Cu ajutorul unui morcov, a unui pastarnac, a unei cepe, cu putina sare si putin piper alb, aceasta se fierbe la foc pana devine gustoasa si suculenta (nu uscata), trebuind sa prinda un gust de rumenit la ceaun.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

varza calita retete varza retete bucovina retete moldova
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2027 viz    0 com
1477 viz    0 com
1767 viz    0 com
1075 viz    0 com
1389 viz    0 com
1254 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1630 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019649 (s)