News Flash:

Cum se alege si se curata ananasul

14 Martie 2013
6969 Vizualizari | 1 Comentarii
Un fruct foarte des intalnit la noi este ananasul. Fie in stare cruda, fie compot, el este utilizat in diverse retete, atat pentru felul principal (carne de pui, de porc, fructe de mare), cat si pentru desert. De la fruct se folosesc miezul tare, pulpa si sucul. Ba chiar din inima lui poti sa tai pe lungime betisoare pentru bauturile facute din alte fructe.

Iata cum recunosti un ananas copt
- are frunze neofilite si verzi;
- frunzele se rup imediat;
- are coroana de frunze compacta;
- "ochii" trebuie sa fie de culoare deschisa, mari si stralucitori;
- nu trebuie sa aiba nici o pata;
- aroma puternica si dulce.

In perioada martie - iunie, gasesti ananas proaspat, intrucat este sezonul lui.

Cum se curatata ananasul
- se taie coroana de frunze;
- se baga un cutit foarte ascutit in el si se taie coaja urmarina curbura fructului;
- trebuie curatati foarte bine si "ochii";
- mult mai simplu ar fi sa folosesti un cutit pentru ananas. Astfel nu risti sa te ranesti.

Ananasul se depoziteaza la temperatura camerei, insa ai grija, pentru ca e perisabil. Dupa vreo 3 zile, nu mai este asa de bun. Daca, in schimb, l-ai feliat, baga-l in frigider.
In congelator, ananasul rezista pana la jumatate de an, dar trebuie taiat in bucati si pus cu sucul lui in pungi inchise etans.

Gustul de metal poate fi usor inlaturat daca il tii cateva minute in apa calda.

Incearca desert cu ananas si frisca sau piept de pui cu ananas si orez.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

desert ananas copt frigider congelator apa calda
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

cornel  | #206
foarte frumos !
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1742 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031574 (s)