News Flash:

Cum scoti pesticidele din fructe si legume - Cand poti consuma alimentele purificate

16 August 2017
1426 Vizualizari | 0 Comentarii
Consumul zilnic de fructe si legume proaspete este recomandat atat persoanelor sanatoase, dar mai ales, celor care sufera de diverse avitaminoze. Dar, te-ai gandit vreodata ca acestea iti pot pune sanatatea in pericol? Afla care dintre ele contin un nivel ridicat de pesticide si cum sa le speli corect inainte de a le manca!
 
Este din ce in ce mai greu sa mananci sanatos. Desi sunt alimente benefice sanatatii, fructele si legumele sunt tratate cu substante toxice. Te hranesti cu iluzia ca mananci sanatos, dar, de fapt, otravesti corpul cu chimicale extrem de nocive.
Pentru a evita complicatiile si eventualele probleme de sanatate, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi practice de eliminare a pesticidelor din mancare.

Pesticidele din fructe si legume – cum le poti elimina?
Multi cred ca, prin simpla spalare cu apa a fructelor si legumelor, pesticidele pot fi indepartate, dar spalarea numai cu apa nu este suficienta.
Evita fructele si legumele care arata impecabil. De asemenea, ocoleste legumele si fructele a caror coaja este indepartata pe alocuri, deoarece coaja este singura care protejeaza fructul propriu-zis de contaminarea cu pesticide.
In cazul legumelor cu multe frunze, precum varza sau salata verde, se recomanda spalarea atenta a fiecarei frunze in parte si indepartarea frunzelor de la suprafata.
 
Citeste si Top 10 alimente nesanatoase pe care le consumam. Riscurile la care ne expunem
 
Foloseste apa calda
O spalare temeinica a fructelor si legumelor in apa calda te poate ajuta sa scapi de unele substante toxice inainte de a le consuma. Astfel, prin spalarea cu apa rece, doar in jur de 75 pana la 80% din reziduuri sunt indepartate.

Apa cu sare
O  buna solutie de indepartare a pesticidelor ar fi spalarea fructelor si legumelor cu apa sarata. Astfel pot fi indepartate majoritatea reziduurilor provenite din pesticide care se afla in mod normal la suprafata.  Apa sarata te ajuta sa elimini cea mai mare parte a reziduurilor care exista pe suprafata lor.

Otet sau suc de lamaie
Un alt truc care te poate ajuta sa scapi de chimicale este sa speli fructele sau legumele cu otet sau suc de lamaie. Trebuie doar sa le scufunzi intr-o solutie cu 10% otet si 90% apa, pentru 15-20 de minute.

Curata de coaja
Una dintre cele mai simple tehnici de indepartare a reziduurilor provenite din pesticide este curatarea fructelor si a legumelor de coaja.

Legumele cu cele mai putine pesticide
Printre legumele cu cele mai putine pesticide se numara porumbul dulce, ceapa, vinetele, conopida, cartofii dulci, dar si varza. Micile gauri din frunzele de suprafata  la varza sunt o dovada clara ca acestea au fost „vizitate“ de insecte, ceea ce inseamna ca nu au fost tratate cu pesticide.
Portocalele, mandarinele, clementinele, lamaile, grepfrutul sunt  fructe la care continutul de pesticide se poate dovedi daunator pentru sanatate.

Citeste si Otrava care costa 1 leu. Romanii o cumpara zilnic. Si tu o faci!

Fructe si legume cu nivel inalt de pesticide
Strugurii se numara printre fructele cu cel mai inalt nivel de pesticide. De asemenea, perele si merele pot fi tratate cu substante care le confera un luciu sporit. Pana si capsunile, pentru a rezista mai mult timp pe piata, sunt tratate cu pesticide.
Si in cazul dovleceilor se folosesc substante de suprafata pentru a le imbunatati aspectul. Rosiile, morcovii si ardeii grasi pot fi tratati cu pesticide.

Ce sunt pesticidele?
Sunt substante chimice care protejeaza recoltele de insecte, buruieni, rozatoare, germeni, fungi si de alti daunatori. Aceste substante sunt benefice pentru recolte, dar reprezinta un pericol pentru om, mai ales pentru categoriile mai sensibile, cum sunt copiii, bolnavii cronic si varstnicii.

Manifestari ale intoxicarii cu pesticide
Durerile de cap reprezinta un indiciu al intoxicarii cu pesticide. De asemenea, depresia, problemele respiratorii, durerile abdominale, anemia iti dau de stire ca ai folosit fructe si legume care contin reziduuri de pesticide.

preluat de pe clicksanatate
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

substante toxice pesticide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1724 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015838 (s)