News Flash:

Cum scapi de mirosul de prajeala din bucatarie

7 Decembrie 2018
6221 Vizualizari | 0 Comentarii

Orice gospodina stie cat de greu iese mirosul de prajeala din haine si par, dar mai ales din casa. Daca tocmai ai prajit snitele, chiftele sau cartofi prajiti cu sunca, ori chiar peste, stii ce greu scapi de miros. Chiar daca faci curatenie pe indelete mirosul se incapataneaza sa persiste! Iti prezentam azi trucul simplu cu ajutorul caruia scapi rapid de mirosul de prajeala din casa:

  • Dupa ce ai terminat de preparat mancarea, pune la fiert o oala de apa in care torni otet alimentar.
  • Lasa sa fiarba pana ce aburii umplu toata bucataria, apoi aeriseste.
  • Daca nu s-a dus tot mirosul de prajeala, inmoaie un prosop de bucatarie in otet, flutura carpa prin toata camera si apoi deschide geamul.
  • Condimente care combat mirosul de prajeala
  • Mirosul de chiftele este incapatanat, iar daca ai prajit peste, nu ai nicio sansa sa scapi de el pana vin invitatii.
  • Pune la fiert intr-un vas cu apa cateva condimente cu arome puternice, cum ar fi coaja de lamaie sau portocala, scortisoara, cuisoare si ghimbir.
  • Lasa bucataria sa se umple de mirosurile sarbatorilor de iarna si nici nu o sa observi ca prajeala s-a evaporat, potrivit Unica.ro.

Iata si alte trucuri care te vor ajuta pe viitor:  

  • Pune in uleiul inca rece cateva feliute de mar; acestea te vor ajuta sa previi mirosul de prajeala care de obicei se raspandeste in toata casa si in acelasi timp iti arata si cand uleiul este suficient de bine incins.
  • Daca vrei sa prepari o prajeala de peste, pune la fiert apa cu otet intr-un recipient aflat langa tigaia in care prajesti pestele.
  • Pentru acele persoane care nu sufera mirosul de otet, pot folosi in loc cuisoarele. Vaporii acestia aromati vor indeparta mirosul de prajeala.
  • Stoarce in uleiul de prajit jumatate de lamaie si amesteca apoi. Va da o aroma placuta preparatului tau si in acelasi timp va elimina mirosul de prajeala nedorit.
  • O alta tehnica de indepartarea a mirosului neplacut care se degaja atunci cand prajim este sa punem patrunjel in prajeala. Apoi, ca sa indepartezi tot miroul, dupa ce ai terminat de prajit, pune la fiert un vas cu apa in care ai pus cuisoare
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

miros prajeala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1528 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019402 (s)