News Flash:

Cum sa-ti faci acasa ciocolata calda

15 Decembrie 2014
2969 Vizualizari | 0 Comentarii
Sezonul rece ne aduce mai aproape de bauturi care sa ne incalzeasca si sa ne inspire o atmosfera de sarbatoare. Pentru pasionatii de ciocolata calda avem o reteta simpla si rapida.

Pentru frisca:
1 cana smantana

Pentru ciocolata fierbinte:
2 cani de lapte integral
50 g (aproximativ 1/2 cana) de lapte praf
3 g (aproximativ 1 lingurita) amidon de porumb
150 g (aproximativ 1 ceasca de 60% ciocolata neagra, in discuri sau tocata)

Mod de preparare:

Frisca:
Se toarna smantana intr-un bol mediu si se pune in congelator timp de 5 minute (Daca nu aveti loc pentru castron, puneti doar crema). Se scoate apoi din congelator si se amesteca.

Pentru ciocolata fierbinte:
Puneti lapte la fiert intr-o oala la foc mediu-mare. Coborati caldura la mediu apoi si adaugati ciocolata, amestecand energic pana cand ciocolata este complet topita. Adaugati laptele praf si amidonul de porumb, inca amestecand, pana cand totul este dizolvat si amestecul este omogen si gros.

Pentru a servi, impartiti ciocolata fierbinte in patru cani sau pahare, apoi garnisiti-le pe fiecare cu multa frisca.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocolata calda retete ciocolata ciocolata frisca bauturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1561 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020113 (s)