News Flash:

Cum sa-ti calculezi caloriile atunci cand esti la dieta

29 Iulie 2013
1719 Vizualizari | 0 Comentarii
In lupta cu kilogramele in plus numaratul caloriilor ocupa foarte mult timp. Nu exista decat putine ingrediente cu zero calorii, dar sunt si cateva care pot face casa buna cu dieta daca sunt consumate in cantitati potrivite.

Cand tii dieta, alimentele cu putine grasimi si putine calorii sunt printre cele mai vanate. Daca la prima categorie poti include multe fructe si legume care au marele avantaj de a nu avea grasimi, la categoria “bunatati fara calorii” e mai greu sa gasesti personaje. Totusi, exista cateva ingrediente care nu vor dezechilibra balanta atunci cand le consumi fara sa exagerezi.

Ierburi si condimente
Crezi ca daca pui un praf de sare sau niste patrunjel nu conteaza? Ei bine, si acestea pot adauga calorii. Exista, insa, si unele ingrediente din aceasta categorie care intra pe lista buna. Mararul proaspat are, de exemplu, zero calorii. Cu o conditie: sa nu pui mai mult de 5 fire. In schimb, acelasi numar de fire de patrunjel adauga 2 calorii la portia de mancare. Si usturoiul are calorii: 1 catel = 4 calorii. Iar o lingurita de scortisoara, paprika sau pudra de curry vor adauga 6-7 calorii la mancare.

Fructe si legume cu calorii negative
Toate legumele si fructele contin calorii, dar sunt cateva care ca au calorii negative, adica provoaca organismul sa arda mai multe calorii decat ingeram prin consumarea lor pentru ca au nevoie de mai multa energie din partea corpului pentru a fi descompuse in procesul de digestie. Pe lista acestor alimente minune intra: merele, grepfrutul, mango, lamaia, capsunele, telina, castravetii, salata verde, broccoli, varza, sparanghelul, conopida, spanacul, ceapa sau dovlecelul.

Alimente care ard grasimile
Mai exista o lista cu produse bune pentru dieta. Aceea a alimentelor care accelereaza metabolismul, adica puterea cu care organismul arde caloriile consumate. Printre acestea sunt laptele, ardeii iuti, ceaiul verde, cafeaua, carnea de pui sau somonul. Aceste alimente contin calciu, cofeina sau capsaicina, ingredinete care cresc bataile inimii si temperatura corpului, influentand metabolismul prin arderea mai rapida a grasimilor.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dieta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1801 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024747 (s)