News Flash:

Cum sa scapi de indigestie de sarbatori

9 Decembrie 2013
5722 Vizualizari | 0 Comentarii
Indigestia apare, de obicei, atunci cand mancam mult, prea gras sau prea picant. Exact ceea ce se va intampla in curand, odata cu venirea Sarbatorilor. Salvarea pentru aceasta problema vine, insa, tot din bucatarie.

Mesele incarcate la care vei lua parte in urmatoarea perioada se pot termina de multe ori si cu o neplacuta indigestie, dureri de stomac, arsuri sau stari de greata. De cele mai multe ori un pahar de apa si o pastila ajuta, dar te poti orienta si spre remedii naturale pe care le gasesti chiar si in camara ta.

1. Seminte de fenicul
Sunt de ajutor daca indigestia a fost provocata de mancaruri prea grase sau prea picante. Semintele de fenicul contin uleiuri care ajuta in ameliorarea starii de greata si a balonarilor. Fie mesteci o lingurita de seminte de fenicul, fie le macini si le pui in ceai sau apa.

2. Ghimbir
Ghimbirul stimuleaza producerea sucului gastric si a enzimelor care ajuta digestia. De aceea, este un remediu potrivit daca indigestia este cauzata de o masa copioasa. Amesteca 2 lingurite de suc de ghimbir cu 1 lingurita suc de lamaie si putina sare intr-un pahar cu apa si bea acest cocktail dupa masa. Poti sa bei si un ceai de ghimbir facut acasa pentru a scapa de crampele abdominale cauzate de indigestie.

3. Coriandru
Este indicat in curele de cateva zile pentru tratarea indigestiei. Poti sa adaugi cateva seminte de coriandru prajite intr-o jumatate de pahar de lapte batut pe care sa il bei de doua ori pe zi.

4. Mere
Merele, dar si alte alimente bogate in fibre, pot fi de ajutor in indigestii. In cazul merelor, nu le curata de coaja pentru ca tocmai in ea se afla cele mai multe fibre. Ai nevoie de ele pentru a curata sistemul digestiv si pentru a scapa rapid de durerile de stomac.

5. Scortisoara
O ai la indemana pentru prajituri, dar te poate ajuta sa scapi de balonare si crampe, daca ai exagerat cu mancarea. Pregateste-ti un ceai de scortisoara dintr-o jumatate de lingurita de pudra de scortisoara adaugata in 250ml apa clocotita. Lasa-l la infuzat cateva minute si bea-l cat e cald.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2041 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024700 (s)