News Flash:

Cum sa recunosti un vin

2 Septembrie 2013
1722 Vizualizari | 0 Comentarii
Sa fii un expert in vinuri inseamna mai mult decat sa stii sa tii paharul in mana si sa-l degusti. De la citirea etichetei la temperatura potrivita de servire - trebuie sa stii toate detaliile.

Inainte de toate, trebuie sa stii sa citesti eticheta vinurilor. Numele companiei este trecut primul, varietatea de vin, regiunea, tipul de struguri folosit si anul in care a fost produs. Continutul de alcool este trecut in partea de jos a etichetei.

Diferitele tipuri de vinuri trebuie servite la temperaturi diferite. Vinul rosu trebuie servit la temperatura camerei, adica 20-25 grade C, vinul rose trebuie sa fie mai rece, adica 7-13 grade Celsius, iar vinul alb si sampania trebuie sa fie cat mai reci - sub 5 grade Celsius.

Paharul de vin se tine intotdeauna de picior, pentru a evita incalzirea vinului.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 26 queries | Mysql time :0.025808 (s)