News Flash:

Cum sa reciclezi restul de cozonac de la sarbatori

4 Ianuarie 2019
559 Vizualizari | 0 Comentarii

Cozonacul este un desert foarte iubit de catre romani si consumat, cu precadere, de Sarbatori. Euforia Sarbatorilor ne poate face sa cumparam sau sa preparam prea mult cozonac. Daca ti-a ramas suficient, il poti transforma intr-un delicios si apetisant tort.

Poti pregati tortul si daca ti-a ramas doar jumatate de cozonac, ornandu-l cu crema si decoratiuni il vei transforma intr-un desert delicios. Iata ingredientele necesare pentru un tort de cozonac cu ciocolata:

  • un cozonac facut in casa
  • 3 lingurite de zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • diferite arome (vanilie, rom, potrocale, de care preferi tu)

Pentru crema ganache de ciocolata ai nevoie de:

  • 200 ml de frisca lichida
  • 250 grame de ciocolata amaruie
  • 50 grame de unt moale

Urmeaza acesti pasi pentru a pregati tortul delicios de cozonac:

Pune la incalzit 500 de ml de apa cu o lingurita ce esenta de vanilie si 3 linguri de zahar. Vei amesteca pana cand se topeste zaharul. Pentru a lega blatul de cozonac trebuie sa faci o crema de ciocolata de tip ganache. Rupe in bucati ciocolata amaruie si amesteca-le cu untul moale. Pune frisca lichida pe foc si toarna dupa peste ciocolata si untul moale. Amesteca cu un tel, dupa care lasa la rece pentru cateva ore.

Se bate frisca lichida cu zahar si se lasa deoparte, in timp ce se taie cozonacul pe lung in felii egale. Apoi se insiropeaza blatul de cozonac cu o treime din sirop si se pune un strat de ganache de ciocolata. Se pune blatul urmator si se procedeaza la fel. La final se orneaza cu frisca si cu ciocolata razuita sau se imbraca in crema de ciocolata si se orneaza cu diverse decoratiuni, ca in fotografia noastra.

Daca v-au ramas doar felii, le puteti insiropa  si imbraca pe acestea cu crema de ciocolata sau chiar cu budinca de vanilie sau ciocolata. Fruusetea este ca avand un asemenea ”blat” (cozonacul), imaginatia va permite orice transformare va este pe plac. Ideal este sa folositi un cozonac de casa, intrucat acesta se pastreaza foarte bine multe zile.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort cozonac resturi cozonac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1585 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022051 (s)