News Flash:

Cum sa pui castravetii la murat in saramura - FARA conservant

30 August 2016
10017 Vizualizari | 0 Comentarii
Vrei sa ai la iarna niste castraveti murati si usor crocanti? Pana acum se flescaiau in borcan si miroseau si urat? Pune in aplicare urmatoarele trucuri:

1. Ce castraveti alegi?
- cei mai buni sunt cei proaspat culesi din gradina. Daca mergi la piata, pe cat posibil cumpara-i de la tarani, nu de la intermediari.
- cumpara-i pe cei mici, fermi si cu o coaja mai subtire.

2. Ce apa torni peste castraveti?
- cea mai buna este apa de izvor;
- daca nu ai la indemana apa de izvor, foloseste apa imbuteliata sau apa de la robinet, filtrata in prealabil;
- daca ai apa de la robinet, toarn-o intr-o galeata, apoi pune pe fundul ei o lingura de argint sau din cupru, acopera si lasa deoparte cateva ore. Metalul imbunatateste gustul apei.

3. Ce fel de sare folosesti?
- niciodata sa nu pui sare iodata. Altfel, vei avea muraturi flescaite;
- cumpara sare neiodata. Ai nevoie camd e 2 linguri la un litru de apa.

4. Ce plante aromatice pui?
- pune: marar, frunze de hrean, frunze de coacaze;
- frunzele de coacaze dau un parfum aparte;
- frunzele de hrean protejeaza castravetii de mucegai si dezinfecteaza in acelasi timp.

5. In ce pui castravetii la murat?
- poti folosi borcane de sticla, cratite emailate, recipiente din ceramica.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

castraveti murati castraveti crocanti castraveti iarna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023564 (s)