News Flash:

Cum sa pui castravetii la murat in saramura - FARA conservant

30 August 2016
10128 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Vrei sa ai la iarna niste castraveti murati si usor crocanti? Pana acum se flescaiau in borcan si miroseau si urat? Pune in aplicare urmatoarele trucuri:

1. Ce castraveti alegi?
- cei mai buni sunt cei proaspat culesi din gradina. Daca mergi la piata, pe cat posibil cumpara-i de la tarani, nu de la intermediari.
- cumpara-i pe cei mici, fermi si cu o coaja mai subtire.

2. Ce apa torni peste castraveti?
- cea mai buna este apa de izvor;
- daca nu ai la indemana apa de izvor, foloseste apa imbuteliata sau apa de la robinet, filtrata in prealabil;
- daca ai apa de la robinet, toarn-o intr-o galeata, apoi pune pe fundul ei o lingura de argint sau din cupru, acopera si lasa deoparte cateva ore. Metalul imbunatateste gustul apei.

3. Ce fel de sare folosesti?
- niciodata sa nu pui sare iodata. Altfel, vei avea muraturi flescaite;
- cumpara sare neiodata. Ai nevoie camd e 2 linguri la un litru de apa.

4. Ce plante aromatice pui?
- pune: marar, frunze de hrean, frunze de coacaze;
- frunzele de coacaze dau un parfum aparte;
- frunzele de hrean protejeaza castravetii de mucegai si dezinfecteaza in acelasi timp.

5. In ce pui castravetii la murat?
- poti folosi borcane de sticla, cratite emailate, recipiente din ceramica.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

castraveti murati castraveti crocanti castraveti iarna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1677 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014824 (s)