News Flash:

Cum sa prepari cele mai gustoase sarmalute

5 Februarie 2019
1014 Vizualizari | 0 Comentarii

Nelipsite de pe masa de sarbatoaren sunt sarmalutele in foi de varza, un deliciu pe care nu toata lumea stie sa il prepare corect, pentru o savoare deosebita.

Ingrediente:

  • 1 kg carne porc
  • 3 cepe mari
  • 1 fir praz, taiat si spalat
  • 5 linguri orez
  • 4 linguri pasta tomate
  • 1 lingurita cimbru
  • 2-3 kg varza murata
  • 200-300 g costita afumata
  • 2-3 foi dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli varza in apa rece, desfaci foile, inlaturand nervurile mai tari, si le tai bucati cat de mari vrei sa faci sarmalele. Treci carnea si ceapa prin masina de tocat, pui totul intr-un castron, adaugi orezul, cimbrul, prazul si doua linguri de pasta de tomate. Condimentezi cu sare si piper si omogenizezi compozitia. Iei cu lingura si asezi pe foile de varza deja portionate, rulezi si indesi varza la capete. Dupa ce sunt gata impachetate toate sarmalele, toci varza si asezi pe fundul vasului in care le fierbi. Pui peste varza cateva felii de costita afumata (poti pune si slanina), foile de dafin si asezi sarmalele. Dupa primul strat, pui restul costitei si continui cu sarmale.

Acoperi cu varza tocata, diluezi in apa doua linguri de pasta de tomate si torni deasupra. Acoperi cu apa si le pui pe foc 30 de minute. Le introduci in cuptor circa doua ore. Daca este nevoie, mai adaugi apa. Servesti calde sau reci sarmalele cu carne de porc in foi de varza.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sarmale carne reteta sarmale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1458 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013765 (s)