News Flash:

Cum sa prepari cea mai buna vegeta naturala, chiar la tine acasa

18 Iunie 2019
528 Vizualizari | 0 Comentarii

Desi este unul dintre cele mai controversate condimente, vegeta continua sa se numere printre preferintele gospodinelor, aceasta practica fiind transmisa din generatie in generatie. Practic, vorbim despre un ingredient special, cu ajutorul caruia bunicile obisnuiau sa dea un plus de savoare bucatelor pe care le preparau.

Cea mai buna reteta de vegeta naturala

Nu putine au fost situatiile in care am ridicat numeroase semne de intrebare, la citirea tuturor ingredientelor pe care le contin pungile cu vegeta procurate din comert, majoritatea fiind un adevarat pericol pentru organism.

Astazi o reteta simpla si, mai ales, extrem de sanatoasa, pentru vegeta naturala, preparata acasa. In acest mod, puteti scapa definitiv de riscurile pe care le prezinta pungile de pe rafturile magazinelor, majoritatea bogate in E-uri si alte astfel de substante nocive.

Ingrediente:

  •  5 morcovi
  •  1/2 telina mare
  •  1/2 gulie
  •  3 radacini de patrunjel
  •  2 radacini de pastarnac
  •  1 ardei gras alb
  •  1 ardei gras rosu
  •  2 cepe albe
  •  1 ceapa rosie
  •  3 rosii
  •  1 legatura frunze de telina
  •  1 legatura patrunjel

Cum sa prepari cea mai buna vegeta naturala, chiar la tine acasa:

Inainte de a trece la prepararea condimentului copilariei noastre, un aspect extrem de important consta in pregatirea tuturor legumelor. Dupa ce le-am spalat foarte bine, trebuie lasate pentru a se scurge toata apa, iar mai apoi taiate in fasii subtiri sau cubulete.

Toate legumele si verdeata le punem intr-un bol, adaugand si sare grunjoasa neiodata, dupa gust. Apoi, asezam ingredientele pe plasa de tantari, acoperidu-le cu tifon sau cu plasa de protectie. In acest mod, ne asiguram ca nu se strang musculite si nici nu intra praf. Suportul cu legume se lasa la uscat, timp de doua sau trei zile, insa peste noapte va trebui sa bagam cadrul in casa, in garaj, sau in orice alt loc unde nu poate cadea roua. La final, asezam toate legumele intr-o tava de cuptor, pe o hartie de copt si lasam la foc foarte mic, cu usa intredeschisa doar cateva minute, sa ne asiguram ca totul este foarte bine uscat. Pentru ultimul pas, trebuie sa punem totul intr-un robot si sa mixam, obtinand astfel un praf pe care-l vom pune in caserole mici din plastic. Acestea se vor tine apoi la congelator, putand de acum sa folosim vegeta naturala, pentru a da un plus de savoare preparatelor noastre.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vegeta naturala vegeta reteta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1031 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014771 (s)