News Flash:

Cum sa prepari cea mai buna mamaliga - Nu va avea cocoloase

18 Octombrie 2017
4108 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7601 RON (-0.0024)
USD: 4.2755 RON (+0.0117)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Mamaliga nu este cel mai usor preparat de pregatit. Desi in terie lucrurile par simple, in realitate, de cele mai multe ori, acesta iese cu cocoloase sau nu are gustul ori consistenta dorite. Aceste preobleme intervin in momentul in care nu esti atent sau nu folosesti cantitatile necesare de lichide si malai. Iata cum poti prepara cea mai gustoasa si savuroasa mamaliga.

Ingrediente:

400 ml apa
150 ml lapte
200 grame malai de calitate
sare, dupa gust
50 g unt

Citeste si Trucul pe care putini il stiu! Cum prepari cea mai buna mamaliga

Mod de preparare:

Intr-un ceaun, pune apa la fiert, impreuna cu laptele si sarea. In momentul in care incepe sa clocoteasca, adauga treptat cate putin malai, in ploaie, si amesteca foarte bine. Nu adauga tot malaiul odata, deoarece se vor forma cocoloase.

Da focul la minim si lasa mamaliga sa fiarba pana cand malaiul este bine fiert. In tot acest timp amesteca constant in mamaliga pentru a evita ca aceasta sa se arda.
Cand malaiul este bine fiert, adauga untul si amesteca foarte bine, pentru a se incorpora. La final gusta mmaliga si daca este necesar mai adauga sare.
Rastoarna apoi mamaliga pe o farfurie intinsa sau pe un platou de lemn.
Sfat: Daca vrei sa prepari mamaliga de post, inlocuieste laptele cu apa. In loc de unt poti adauga putin ulei de masline, sau poti renunta complet la grasime.

preluat de pe acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mamaliga cocoloase apa sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1592 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014451 (s)