News Flash:

Cum sa prepari Baba Ganoush – celebra salata de vinete arabeasca

12 Iulie 2017
2716 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3-4 vinete mari
2 catei usturoi
suc proaspat sotors de la 1-2 lamai
3 linguri sos tahini
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri iaurt grecesc cu 10% grasime
1-2 frunze de menta, proaspata
1/2 legatura patrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Coace bine vinetele pe aragaz si curata-le de coaja. Lasa-le la scurs pe un tocator usor inclinat, timp de o ora.
Intre timp curata patrunjelul, spala-l bine si toaca-l marunt. Curata si usturoiul si piseaza-l foarte marunt.

Adauga vinetele in robotul de bucatarie impreuna cu usturoiul si mixeaza-le foarte bine pana obtii o pasta fina. Adauga apoi iaurtul, pasta de susan si verdeturile si mixeaza bine. Adauga treptat zeama de lamaie, dupa gust. Incorporeaza apoi uleiul si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Baba Ganoushul se serveste rece, de la frigider, alaturi de lipie sau focaccia.

sursa: acasa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

usturoi sos tahini patrunjel aragaz baba ganoush lipie focaccia
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1652 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013706 (s)