News Flash:

Cum sa pregatesti celebrul tort Dobos! Reteta e simpla, cu putine ingrediente si e gata in cateva minute

3 Ianuarie 2016
67126 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
E momentul sa pregatesti o prajitura delicioasa, usor de facut. Tortul Dobos e varianta perfecta!

Ingrediente:

Pentru foi:
200 g faina
200 g zahar
5 oua

Pentru umplutura:
10 oua
300 g zahar
200 g unt
2 pliculete zahar vanilat
1 plic budinca de vanilie
150 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare:


Blat:
Se separa ouale, iar albusurile impreuna cu 150 g zahar se bat spuma pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu restul de 50 g de zahar. Cand e gata, in albusuri se pun galbenusurile si faina in mod treptat. Aluatul obtinut se imparte in 5-6 parti egale, in functie de cantitatea pe care doriti sa o faceti. Foile intins se baga in cuptor timp de 20 minute, la aproximativ 180 de grade.

Crema:
Se amesteca untul si ciocolata topita la bain marie. Ouale intregi se amesteca impreuna cu zaharul, budinca de vanilie si cu zaharul vanilat intr-un vas la bain marie. Dupa ce e amestecata foarte bine, compozitia se pune peste unt si ciocolata. Foile de aluat se ung cu crema si se pun una peste alta. In functie de preferinte, ultima foaie poate fi acoperita cu glazura de ciocolata sau caramel.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort dobos prajitura dobos dobos tort rapid
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1806 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025637 (s)