News Flash:

Cum sa inlocuiesti ingredientele unei prajituri

8 Iulie 2013
1272 Vizualizari | 0 Comentarii
Ti s-a intamplat sa incepi sa pregatesti prajitura si sa te trezesti ca nu ai suficiente oua, unt sau faina potrivita? Nu inseamna ca trebuie sa te dai batut si sa renunti. Cateva trucuri si combinatii te pot salva, produsul final fiind la fel de bun.

Primul gand atunci cand iti dai seama ca ai batut deja albusurile, dar nu ai zahar pudra sau iaurt la indemana este sa dai fuga la chioscul de la parter si sa cumperi repede ceea ce iti lipseste. Dar stim prea bine ca uneori inspiratia si pofta de gatit vine in weekenduri sau la ore la care peste tot este inchis. Nu dispera! Totul se poate rezolva rapid. Am aflat catev trucuri de la editorii revistei Eating Well care te vor ajuta sa nu strici reteta.

Ingredient lipsa: praf de copt
Solutie: bicarbonat de sodiu. In loc de o lingurita de praf de copt foloseste un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu stins in putin otet sau zeama de lamaie.

Ingredient lipsa: pastai de vanilie
Solutie: extractul de vanilie. Pentru fiecare pastaie de vanilie poti pune 2 lingurite de extract.

Ingredient lipsa: faina cu agent de crestere
Solutie: faina obisnuita, praf de copt si sare. Aceste tip de faina apare in multe retete americane, dar nu trebuie sa te sperii pentru ca nu o gasesti in magazinele de la noi. Poti sa ti-o prepari singur si acasa adaugand in tipul de faina necesar pentru prajituri (poti folosi faina 550) 5-7g praf de copt la 100g faina.

Ingredient lipsa: zahar pudra
Solutie: il poti face intr-o rasnita sau robot de bucatarie din zahar tos. Mai exact, amesteca 200g zahar cu 1 lingurita amidon si transforma-l in zaharul fin de care ai nevoie.

Ingredient lipsa: oua
Solutie: pare greu de crezut ca poti inlocui cu ceva oul. Dar in retetele raw-vegan s-a gasit o solutie: seminte de chia sau in. Acestea se zdrobesc/macina fin, iar praful astfel obtinut va inlocui oul dupa urmatoarea proportie: pentru fiecare ou pune in loc 1 lingura de seminte macinate si 3-4 linguri de apa calduta.

Ingredient lipsa: smantana
Solutie: iaurt gras. Este cel mai la indemna substitut. Il poti folosi exact in aceeasi cantitate in care este necesara smantana in reteta.

Ingredient lipsa: unt
Solutia: uleiuri vegetale, de preferat uleiul de rapita. Si chiar daca ai unt, ai putea sa inlocuiesti jumatate din cantitatea necesara cu una echivalenta de ulei pentru retete mai sanatoase.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1687 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025023 (s)