News Flash:

Cum sa il prepari foarte aromat si gustos - Piept de rata cu sos de portocale

8 Ianuarie 2018
1528 Vizualizari | 0 Comentarii

Cum facem piept de rata cu sos de portocale, un fel de mancare dulce si aromat, foarte gustos din bucataria franceza care se prepara simplu si usor in maxim 30 minute. Pentru doua portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 1 piept de rata intreg
  • 2 lingurite unt
  • 4 portocale
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri vin alb
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita cimbru macinat

Mod de preparare:

Cum se procedeaza, pieptul de rata la temperatura camerei se taie in doua si se fasoneaza, adica se curata de pielitele si grasimea care atarna in exces. I se cresteaza pielea cu un cutit bine ascutit, se asaza intr-o tigaie rece cu pielea in jos iar deasupra se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. De preferat ar trebui sa avem o tigaie groasa care merge bagata si la cuptor, eu o sa folosesc o tigaie de fonta. Se aprinde cuptorul la 200 grade ca sa fie cald, apoi se da drumul si la aragaz. Pieptul de rata se tine cu pielea in jos pana cand aceasta devine maronie si crocanta, se intoarce pieptul timp de 1 minut si cu pielea in sus apoi se da la cuptor pentru 8 minute la 180 grade pentru un piept de rata gatit in sange, intorcandu-l iar cu pielea in jos.

Citeste si reteta de Pulpa de rata pe varza la tigaie

In acest timp se prepara un sos de portocale rapid astfel, se caramelizeaza usor in 3 linguri de grasime de rata (untura de rata lasata de la piept) 3 linguri de zahar, se stinge cu sucul de la 3 portocale si 4 linguri de vin alb demisec. Se tine pe foc pana cand zeama scade la jumatate, putem folosi atat o tigaie mica cat si un vas special pentru sosuri. Din portocala ramasa punem deoparte 1 lingura de coaja de portocala rasa, pulpa taiata felii de la jumatate portocala, iar cealalta jumatate de portocala taiata felii cu tot cu coaja.
Se adauga pulpa de portocala in tigaie si se amesteca, se tine pe foc pana cand sosul se leaga si are aspectul de dulceata, apoi se opreste focul. Coaja de portocala se fierbe timp de 2 minute in putina apa, apoi se scurge de zeama si se amesteca in sosul de potocale.

Pieptul de rata cand este gata dupa gustul fiecaruia mai in sange sau mai bine facut, se scoate pe un fund de bucatarie cu pielea in sus si i se unge pielea cu putin unt, iar dupa 2 minute se portioneaza in felii groase de 1 cm. Se asaza in farfurii, se stropeste cu sos de potocale iar alaturi se pun felii de portocala, se serveste cald avand un gust minunat iar asocierea dintre rata si portocala este cea mai reusita. Iubitorii mancarurilor dulci n-ar trebui sa rateze aceasta reteta.

Reteta de piept de rata cu sos de portocale ne este recomandata de preparatedevis.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vin alb piper macinat cimbru macinat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019465 (s)