Ingrediente:Pentru blat:150 gzahar
180 g faina
50 g cacao
4 oua
suc de lamaie
praf de copt
lichior de ciocolata
Pentru crema:500 g ciocolata
100 g unt
coniac
Citeste si Reteta absolut delicioasa de clatite de post, o reteta care m-a impresionat datorita faptului ca este foarte buna si asemanatoare cu cea de dulce Mod de preparare: Blatul:Se freaca galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma tare, impreuna cu sucul de lamaie. Se adauga peste galbenusuri, se omogenizeaza si se presara faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza totul si se toarna intr-o tava unsa cu unt. Se coace 45 minute la foc moderat. Se scoate pe un grilaj si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se taie in 3 foi si se stropesc cu putin
lichior de ciocolata.
Crema:Se topeste ciocolata pe baie de abur. Se adauga untul si cateva linguri de coniac si se freaca energic. Se monteaza prajitura, intinzand crema pe foile pregatite anterior. Se pun una peste alta, iar deasupra se presara ciocolata rasa.
preluat de pe
a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)