News Flash:

Cum sa faci un aluat foietaj

9 Ianuarie 2012
6948 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 galbenusuri
400 g  faina 000
1 praf de sare
100 ml apa minerala carbogazoasa
125 ml iaurt gras

Pentru impachetat:

175 g unt sau margarina
30 g faina

Mod de preparare:

Din galbenusuri, apa minerala, praful de sare, iaurt si 400 de grame de faina se framanta un aluat neted si elastic (daca e nevoie se adauga 1-2 linguri de faina).

Aluatul se asaza pe planul de lucru uns cu ulei si se imparte in 4 parti egale .

Margarina sau untul se amesteca cu faina pana la incorporare. Se ia o parte de aluat si se intinde pe planul de lucru uns cu ulei intr-o foaie patrata.Deci, daca faceti 4 foi impartiti margarina in 4 (fiecare foaie trebuie unsa cu margarina). Un 1/4 din margarina se distribuie uniform pe toata suprafata foii, apoi se cresteaza cate doua taieturi pe fiecare din laturile patratului, fara a le desprinde complet:Se pliaza catre mijloc mai intai patratele mai mici din colturi. De fiecare data se acopera cu partea opusa celei pliate anterior. Odata colturile adunate la mijloc, se continua plierea cu patratele ramase pe mijlocul laturilor, de fiecare data acoperind un patrat deja pliat cu opusul lui.

Fiecare bucata de aluat impachetata se aseaza pe o tava cu partea spre care s-au facut plierile in jos, se infoliaza si se lasa 15 minute la frigider. Dupa 15 minute se aseaza pe planul de lucru bine uns cu ulei, cu partea pe care s-au facut plierile in sus, se unge usor (cu pensula) cu ulei si aceasta suprafata si se intinde aluatul din nou in forma patrata, efectuand crestaturi indentice.

Se pliaza identic si se da la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Dupa trecerea acestui timp se intinde aluatul (la fel cu a doua pliere, ungand cu ulei) si se taie dupa preferinte. Eu am facut 2 feluri de cornulete, unele simple, altele cu branza putin mai mari. Puteti face 2 foi ca si pentru creme, strudel, croissant, saratele sau ce credeti voi.Le ungem cu glabenus de ou si coacem in cuptorul preincalzit, timp de 20 de min., pana se rumenesc usor deasupra. Am facut focul mai mic, am lasat mai mult timp si s-au rumenit frumos peste tot. Aluatul este foarte fin, a doua zi este si mai pufos.

Din cantitatile de mai sus se pot face 2 foi mari (cat tava de la aragaz). Reteta in imagini recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Aluat_foietaj1
galbenusuri faina 000 sare iaurt gras unt margarina faina aluatul creme
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1417 viz    0 com
2127 viz    0 com
2426 viz    0 com
2648 viz    0 com
2265 viz    0 com
1528 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1476 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014865 (s)