News Flash:

Cum sa faci paste gnocchi acasa

6 Noiembrie 2017
406 Vizualizari | 0 Comentarii

Pastele preparate in casa sunt mult mai sanatoase si mai gustoase decat cele din comert. In plus, sunt foarte usor de preparat si de indata ce le prepari pe primele nu iti vei mai dori sa cumperi paste deja preparate. Astazi, te invatam cum sa prepari paste gnocchi acasa.

Ingrediente:

  1. 800g cartofi
  2. 150g gris
  3. 70g parmezan ras
  4. 1 galbenus
  5. 50g faina de grau

Citeste si 4 trucuri pentru a congela pastele

Mod de preparare:

Spala cartofii si coace-i la cuptorul incins la 160 grade Celsius, timp de 40 de minute. Cand s-au copt, lasa cartofii sa se raceasca, apoi curata-le coaja.
Adauga cartofii intr-un castron incapator si striveste-i bine pana obtii un piure.
Peste cartifii pisati adauga grisul si parmezanul si amesteca totul foarte bine. La final incorporeaza galbenusul si framanta bine pana obtii un aluat omogen.
Imparte aluatul in mai multe bucati. Presara faina pe masa de lucru si formeaza o bila din fiecare bucata si din bila, utilizand miscari circulare, formeaza rulouri de 1 cm grosime. Taie apoi rulourile la dimensiunea de 2 cm lungime.
Cu ajutorul unei furculite, preseaza usor fiecare pasta, pentru a obtine forma traditionala de gnocchi.

Paste gnocchi cu sos alb

Ingrediente (1 tava):

  1. 1 kg cartofi
  2. 400 g faina
  3. 1 ou
  4. sare
  5. 1 lingura ulei
  6. 3 linguri unt
  7. 300 g branza rasa

Mod de preparare:

Cureti cartofii si ii fierbi in apa cu sare, ii scoti si ii zdrobesti ca pentru piure, apoi ii lasi sa se raceasca. Ii amesteci cu oul, faina si cu sare, dupa gust, si framanti un aluat elastic. Presari faina din belsug pe masa si formezi din el un snur, din care tai gnochi de aproximativ 2-2,5 cm, ii apesi usor cu dintii unei furculite ca sa le faci modelul de gnochi. Procedezi astfel pana cand termini aluatul, ii lasi la uscat, apoi ii fierbi in apa cu sare si ulei pana cand se ridica la suprafata. Ii strecori si asa fierbinti ii amesteci cu untul si cu branza, apoi ii asezi intr-un vas uns cu 1 lingura de unt si ii dai la cuptorul incins 15 minute.

preluat de pe acasa

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

paste gnochi retete paste paste italiene
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1551 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022983 (s)