News Flash:

Cum sa faci paste din legume?

12 Iunie 2014
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
Pastele clasice intra in categoria alimentelor interzise pentru cei care sufera de intoleranta la gluten. Pot fi inlocuite, insa, cu unele pregatite din dovlecei, zucchini, morcovi sau dovleac, o alternativa perfecta pentru feluri de mancare usoare si sanatoase.

Alternativa fara gluten pentru pastele preferate. Cum sa faci paste din legume

O portie de paste Bolognese, paste puttanesca sau lasagna pot deveni cea mai sanatoasa portie de mancare daca inlocuiesti pastele clasice cu unele facute din legume. Sunt pline de nutrienti si lipsite de gluten ceea ce le face o optiune ideala pentru cei care urmeaza o dieta cu restrictii.

Le-ai mai intalnit, probabil, in meniurile vegetariene sau raw vegane, si in ciuda aspectului complicat sunt extrem de simplu de facut. Poti transforma dovlecei, morcovi, dovleac de toamna, cartofi dulci, ridiche alba in spaghete sau tagliatelle cat ai clipi cu instrumentele potrivite: un curatator de legume sau un cutit bine ascutit.

Pastele din legume nu au instructiuni speciale de folosire. Se fierb in functie de cat de poroase sau cat de multa apa contin legumele din care sunt facute. Sau, si mai bine, se calesc putin il ulei incins, cat sa le dai o textura moale. Le adaugi sosul preferat, un strop de parmezan si ai cina pregatita in mai putin de o jumatate de ora.

Cum sa faci pappardelle din dovlecel, morcov si zucchini?

Ingrediente:

3 dovlecei, curatati
2 morcovi mari, curatati
3 zucchini, curatati
2 linguri unt
2 catei usturoi tocati marunt
2 linguri frunze patrunjel tocate
¼ lingurita piper
sucul de la jumatate de lime
½ lingurita sare

Mod de preparare:

Taie panglici subtiri din legume cu ajutorul unui curatator de legume (mandolina) sau a unei razatori reglabile de feliat. Caleste usturoiull timp de 2 minute in untul topit la foc mediu intr-o tigaie. Adauga panglicile de morcov, iar dupa cateva minute si pe cele din dovlecel si zucchini. Condimenteaza cu sare si piper si adauga sucul de lime. In total se gatesc maxim 10 minute.

Cum sa faci spaghete din zucchini sau morcovi?

Taie legumele in fasii/ bastonase lungi si subtiri cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau cu o razatoare reglabila pentru legume. Soteaza legumele in ulei incins pe foc mediu, cateva minute. Adauga suc de lamaie, sare, piper si ierburi aromatice daca doresti. Serveste cu sosurile preferate sau branzeturi.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfaturi culinare retete sanatoase paste legume
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1538 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024236 (s)