News Flash:

Cum sa faci painite mantovane

16 Februarie 2012
1472 Vizualizari | 0 Comentarii
Painite mantovane
Ingrediente:

300 g faina 00
80 g faina manitoba
125 g faina de grau dur
16 g drojdie proaspata
20 g ulei
225 g apa
1 lingura miere
10 g sare
  
Mod de preparare:


Punem intr-un vas apa calduta, drojdia, mierea, uleiul si amestecam bine ingredientele timp de 5 secunde. Adaugam cele trei tipuri de faina cernute, adaugam si sarea si framintam aluatul. Dam forma de mingiuta aluatului si-l lasam la dospit pentru circa 2 ore sau pina isi dubleaza volumul. Taiem bucatele de cca 80/90 g una, dam forma de snur, si intindem aluatul cu sucitorul/melesteul/sticla, ce are fiecare prin casa. Rulam aluatul pe lungime si-l intindem din nou, apoi il rulam tot pe lungimesi-l punem in tava de la cuptor pe hirtie de copt si lasam din nou la dospit.
Preincalzim cuptorul la 220° de grade, iar cu ajutorul unui cutit ascutit taiem painitele, fara sa apasam insa prea tare pe elele bagam in cuptor si lasam pentru circa 25 de minute.
Painite mantovane pregatite de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina 00 faina manitoba drojdie apa miere sare painite mantovane
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1764 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025568 (s)